7. marts 2013

Røgning i Webergrill

Jeg har lige haft gang i røgeriet.
Grønt er det ikke, men det smager garanteret godt sammen med grønne sager.

Ørrededen er færdig efter en time. Får den mere, bliver den tør.
Kalkunkøllerne fik 2 timer. Det samme giver jeg flæskesteg, mørbrad og kylling.

Sådan gør jeg
Brænderen fra et fonduesæt fyldes med sprit, og placeres i bunden. Indstillet på mellemste blus brænder den i 2 timer. Grillens bundspjæld lukkes. På kulristen står en leverpostejform med savsmuld.

Kalkunen er tørsaltet i 3 dage, ørreden kun 1 døgn. Nu er vi klar til røgning,

Savsmuldet brænder væk i løbet af 20-25 minutter.
Et minutur er godt til at minde om, at nu er det tid for påfyldning.
Er man lige ved siden af, kan man se, hvornår der ikke længere kommer mere røg ud af spjældet i låget.

1 kommentar:

  1. Lækkert lækkert - hjemmerøget er nu bedst og let at tilberede...

    SvarSlet