20. juli 2014

Hortensiatid

Hortensiaerne blomstrer om kap lige for tiden. Denne skønhed købte jeg til det hvide bed for 10-15 år siden. Den har højst blomstret hver 5. år. Sidste år var den på vej til kompostbunken, men undervejs kunne jeg se, at den kunne skrues ned mellem drivhuset og en anden busk i klæg lerjord. Og hvad be' har? Aldrig har den været så flot. Mon ikke den skal frem i lyset igen?

Twist'n Shout, som jeg købte sidste, lever på alle måder op til forventningerne. Den skal have en endnu bedre plads til efteråret, gad vide om der kan brækkes et lille skud eller 2 af?

Årets gavehortensia med blomster i smukke afdæmpede farver

Hortensia Sargentiana med de smukkeste blomster og store lådne blade, der godt kan lide at stå i læ.
 
Mine gamle rosa havehortensia blomstrer overdådigt igen, efter den store gran, der drænede hele området, er fældet. De blomstrer hvert år, og de er altid tørstige.
Blandet bed med havehortensia er hvidere lige for tiden end det hvide bed.

Det er svært at få armene ned når den hvide havehortensia skal roses. Jeg fik den første for 40 år siden. Det er hverken sart eller tørstig. Den kan gro sig stor og tyk i skyggen under æbletræer uden at blive vandet. Når noget er så nemt, er det let at glemme at skønne på det. Mine var ved at ryge ud, da det blev for bøvlet at samle æbler op inde i buskene. Men så tænkte jeg, at de kunne camouflere en en næsten død nabohæk, der mest fungerer som klatrestativ for snerler. Den rene hvide farve lyser op i måneskin.

Sidste års smukke lilla gavehortensia, kommer til at matche den fra i år

6 kommentarer:

 1. De ser ud til at trives fantastisk, alle dine forskellige hortensier. Det er næsten synd at flytte den første, når den nu så godt kan lide at stå, hvor den står nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Men når den nu står inde bag ved, er den næsten ikke til at se :-)

   Slet
 2. Du har sørme mange smukke hortensiaer! Jeg har for nylig plantet to Sargentiana i skovhaven, hvor de forhåbentlig vil trives i halvskygge.

  SvarSlet
 3. Hej Bente.Hold da helt op hvor du har mange smukke hortensia..............men som du skriver er det et rigtig godt år for planten.
  Viser også en af mine rosa i dag.......................og resten af mine blomstre også.
  God dag Jette

  SvarSlet